Veggie curry met spinazie en tomaat

dbac59386fa448ab7fce1deeaf40962175be1e91a1538a74bf0955af6c7ddc41.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: schil de gember en hak grof.

  2. Snij de chilipepers grof en pel de look.

  3. Doe de look, gember, chilipepers, komijn en gedroogde kokos in het hakmolentje met een scheutje kokosmelk en mix tot een gladde puree.

  4. Voeg de rest van de kokosmelk erbij en druk steeds kort op de pulseerknop met kleine pauzes tot je een mooie saus bekomt. Zo kan de saus niet schiften.

  5. Snij de bloemkool in roosjes.

  6. Pel de ui en snij in fijne, halve ringen.

  7. Verwarm de olie in een grote wok (of koekenpan) met deksel op een halfhoog vuur en laat de uiringen glazig bakken.

  8. Leg de bloemkoolroosjes erbij en bak tot ze lichtbruin kleuren.

  9. Roer de garam masala, de kurkuma en het zout erdoor.

  10. Overgiet met de kokossaus en breng aan de kook onder deksel.

  11. Voeg ¾ van de spinazieblaadjes eraan toe.

  12. Laat nog even koken tot de spinazieblaadjes geslonken zijn.

  13. Snij de overige spinazieblaadjes in fijne reepjes.

  14. Snij de tomaten in brunoise.

  15. Bestrooi de curry met spinaziereepjes en tomatenstukjes. Serveer met pitabroodjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit