Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren 8 min en pel ze.

  2. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water. Laat afkoelen.

  3. Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout. Kneed rond elk ei gehakt tot je een mooie, ronde gehaktbal krijgt.

  4. Smelt 50 g boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor. Blus langzaam met de groentebouillon en roer met een klopper tot een mooi gebonden saus. Roer de tomatenpuree erdoor en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bak de aardappelen krokant in wat boter in een antikleefpan. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Frituur de vogelnestjes 8 à 10 min op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Serveer de vogelnestjes warm of koud met de tomatensaus en gebakken aardappelen. Werk af met wat sla en platte peterselie.