Kleine gefrituurde vogelnestjes

5ef4e94f72eb80ba697fcb550bda5c8cb177f12b7f09e5cba84c3f47f51ae2a5.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de frituurolie tot 160 °C.

  2. Breng een pan water aan de kook en leg de kwarteleitjes er 3 minuten in. Haal ze uit het water en laat schrikken onder koud water.

  3. Pel de eitjes.

  4. Verpak elk eitje in kalfsgehakt. Zorg er voor dat het ei helemaal bedekt is met een dun laagje gehakt.

  5. Schep wat bloem op een schaaltje en kruid deze met peper en zout.

  6. Klop het ei los met de melk.

  7. Strooi het paneermeel op een schaaltje.

  8. Wentel de vogelnestjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko.

  9. Bak ze per 6 stuks goudbruin en krokant in de hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  10. Serveer met salade en ketchup.