Waterzooi van vis met venkel, pastis & verse pasta

Waterzooi van vis met venkel, pastis & verse pasta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de mosselen en haal uit de schelpen.

  2. Breng de visfumet met eventueel wat mosselvocht en room aan de kook. Voeg de pastis toe en laat voor de helft inkoken. Monteer met boter en hou warm.

  3. Snij de tongfilets in de lengte in Zo bekom je 8 tongreepjes. Kruid met peper en zout. Rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.

  4. Snij de zalm in gelijke blokjes.

  5. Haal de oesters uit de schelpen.

  6. Stoom de vissen, schaal- en schelpdieren gaar. Kruid met peper en zout.

  7. Reinig de venkel en snij zeer fijn. Stoof aan in wat boter, kruid met peper en zout.

  8. Kook de pasta beetgaar. Bij verse pasta gaat dit zeer snel.

  9. Dresseer de pasta en venkel in het midden van een diep bord. Schik de verschillende stukjes tong, zalm, mosselen, oesters en sint-jakobsnoten er rond.

  10. Overgiet met de saus, werk af met kervelblaadjes.