Winterse stoofschotel

Winterse stoofschotel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in niet al te kleine stukken. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Schil de wortelen en snij in plakjes.

  3. Verwijder de harde kern uit de savooi. Snij de bladeren in reepjes. Spoel ze en laat uitlekken.

  4. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uisnippers. Voeg de koolreepjes toe en laat ze slinken.

  5. Voeg wortelplakjes en een bodem water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Dek de pan af en laat op een zacht vuur sudderen.

  6. Voeg, als de wortelen bijna gaar zijn, de uitgelekte kikkererwten en aardappelblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af.

  7. Leg de worsten er na 40 minuten bij en laat doorwarmen.

  8. Serveer met de pot mosterd ernaast.