Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gedroogde ham: droog één sneetje Gandaham in de oven op 120°C.
-
Snij het achterste harde stukje van de witlofstronken.
-
Haal de grootste buitenste blaadjes van de stronken.
-
Kook deze blaadjes kort, zodat ze zacht en plooibaar worden. Haal uit het water en koel af in koud water.
-
Snij de rest van het witlof mooi fijn.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg het versneden witlof toe en stoof zacht.
-
Verkruimel, als het witlof zacht is, de amandelkoekjes in de warme witlofmengeling.
-
Snij de ham fijn en voeg toe. Laat wat afkoelen.
-
Leg een 6-tal witlofblaadjes trapsgewijs op elkaar en schik de gestoofde witlofmengeling op de blaadjes.
-
Draai dicht zodat je opnieuw een witlofstronk krijgt. Doe dit tot de witlofblaadjes en -mengeling op is.
-
Meng het sap van de citroen met de honing. Smeer de witlofstronkjes ermee in en warm 10 min op in de oven op 150°C. Zo zullen ze mooi blinken.
-
Haal uit de oven en schik op de borden. Werk af met wat gedroogde ham en wat kruimels van de amandelkoekjes.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven