Witte en bruine chocomousse

Witte en bruine chocomousse

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de fondantchocolade in stukjes en doe ze samen met het water in een pan en laat smelten.

  2. Splits de eieren en klop het eiwit samen met een mespuntje zout stijf in pieken.

  3. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat even afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers erdoor.

  4. Klop de room op. Spatel samen met het eiwit voorzichtig door de chocolade. Laat opstijven in de koelkast.

  5. Hak de witte chocolade in stukken en voeg 1 dl room en de rum erbij. Laat boven een warmwaterbad smelten.

  6. Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp de blaadjes goed uit en los ze op in de warme chocolade.

  7. Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en het water tot een crème. Voeg het chocolademengsel toe en laat afkoelen.

  8. Klop de rest van de room stijf.

  9. Klop de eiwitten met het zout stijf in pieken. Spatel voorzichtig met de opgeklopte room door de afgekoelde chocolade. Laat dit in de koelkast opstijven.

  10. Schep de chocolademousse in spuitzakken. Vul de glaasjes met de witte en bruine chocolademousse. Werk af met wat suikerparels.