Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Teriyakisaus: pel de look en schil de gember. Rasp beide fijn.

  2. Doe de sojasaus, de kandijsuiker, de gember, de look, de mirin, het citroensap en een kneepje honing in een sauspannetje en warm op tot de suiker volledig opgelost is.

  3. Meng de maïzena met het water en roer glad. Voeg bij het sojamengsel en breng aan de kook.

  4. Laat doorkoken tot de saus gaat dikken.

  5. Bestrijk de zalm aan beide kanten met de saus.

  6. Bak de paddenstoelenmix met kruiden in een hete pan met een klontje boter.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

  9. Plaats de zalm 12 à 18 min (afhankelijk van de dikte van de filets) in de voorverwarmde oven.

  10. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Bestrooi met sesamzaadjes en werk af met lente-ui.

  12. Serveer de zalm met de gebakken paddenstoelen en een kommetje rijst.