Ossenhaas teriyaki

8Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 500 g ossenhaas
  • 8 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • 90 ml Boni Selection sojasaus
  • 110 ml sherry
  • 20 ml water
  • 2 el gember
  • 1 kl suikerklontjes
Recept
  1. Marinade: schil 3 cm verse gember en rasp fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor de marinade.
  2. Snij de ossenhaas in plakjes en leg in de marinade.
  3. Laat 1 nacht rusten in de koelkast.
  4. Snij de lente-uitjes in 4 schuine stukken van 2 à 3 cm lang.
  5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  6. Steek de ossenhaas en lente-uitjes op spiesen. Rundsbrochettes hoeven niet volledig doorbakken te zijn. Bak ze niet te lang, zo blijven ze mals en sappig.
  7. Gril ze regelmatig kerend in 5 min gaar.
  8. Bestrooi met sesamzaadjes.
< naar recepten