Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Mosterd , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Kook de rijst gaar.

 2. Saus

  Meng alle ingrediënten.

 3. Toppings

  Snij de lente-uien in fijne ringetjes en de noribladen in reepjes.

 4. Omelet

  Klop de eieren los met sojasaus en kruid met peper en zout. Laat de eieren op een zacht vuur stollen in sesamolie. Rol de omelet op en snij in plakjes.

 5. Snij de zalmhaas in 4 gelijke stukken en bak 2 à 3 min in arachideolie op de bovenkant, draai op de zijkant en laat 1 min bakken. Herhaal dit met de andere zijkant en dan op de onderkant zodat alle kanten mooi gekleurd zijn en de vis bijna gaar is. Overgiet met de saus en laat sudderen, besprenkel de zalm met de saus. Laat inkoken en bestrijk de zalm. Hou warm.

 6. Groenten

  Schil en rasp de gember. Pel en pers de look; snij de wortelen in julienne. Snij de maïs in plakjes.

 7. Roerbak de wortel en maïs in arachideolie, voeg gember en look toe. Laat even bakken, schep de kool ernaast, laat bakken en besprenkel met sojasaus. Schep de spinazie ernaast en laat slinken.

 8. Verdeel de warme rijst over kommen en schik de zalm, het ei en de gebakken groenten erop. Besprenkel met de rest van de saus. Werk af met nori, lente-ui, geroosterde sesamzaadjes en dotjes wasabi.