Beef teriyaki met Japanse wokmix

Beef teriyaki met Japanse wokmix

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Teriyakisaus: kneus de tenen look met de platte kant van een groot mes. Laat de sojasaus, sherry, bruine suiker, 50 ml water, looktenen, honing en sesamolie 5 min zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snij de biefstuk in dunne reepjes.

  3. Giet de teriyakisaus erover en laat 30 min, op kamertemperatuur, marineren tot gebruik.

  4. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne schuine plakjes.

  6. Snij de shiitake in plakjes.

  7. Verhit een wok op het vuur. Voeg enkele el arachideolie toe.

  8. Haal de biefstukplakjes uit de teriyakisaus en bak kort en krachtig in de warme olie. Haal uit de wok.

  9. Roerbak de shiitake krachtig in de wok. Blus met 4 el teriyakisaus en laat karamelliseren. Voeg de wokmixen toe en roerbak krokant.

  10. Blus met de overige teriyakisaus.

  11. Roer de biefstuk onder het geheel om op te warmen.

  12. Bestrooi met sesamzaadjes en lente-ui en serveer met rijst.