Spicy homemade teriyaki

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 600 g kipfilet
  • 1 pakje Spar Japanse wokgroenten
  • arachideolie
  • 1 lente-ui
  • 1 pakje Boni Selection woknoedels
  • 4 el sojasaus
  • 4 el zoete sherry
  • 1 dl droge sherry
  • 3 el Boni Selection vloeibare honing
  • 3 cm gember
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
Recept
  1. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
  2. Pel en pers de look.
  3. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Snipper de chilipepers met de zaadjes fijn.
  5. Meng de sherry met de sojasaus, honing, gember, look en chilipeper.
  6. Snij de kipfilet in blokjes.
  7. Verwarm de wok. Voeg een scheut olie toe en roerbak de wokgroenten tot ze gaar, maar nog knapperig zijn. Haal ze uit de wok en hou warm.
  8. Voeg een scheut olie toe in de wok en bak de kippenblokjes goudbruin op een hoog vuur.
  9. Zet het vuur laag en giet de saus erover. Laat inkoken tot het vocht verdampt is en de kip een mooi, glanzend laagje heeft.
  10. Verwarm de woknoedels in de microgolfoven met 2 el water.
  11. Serveer de kip op de noedels, samen met de groenten.
< naar recepten