Zoetzure traag gegaarde gehaktballen in ananassaus

Zoetzure traag gegaarde gehaktballen in ananassaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het gehakt met het ei, het broodkruim, de fijngesnipperde koriander, sojasaus, lookpoeder, peper en zout.

  2. Meng alles tot een homogeen mengsel. Maak balletjes, maat naar keuze.

  3. Leg alle balletjes in een ovenschaal.

  4. Saus: mix de ananas. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snipper de rode chilipeper fijn. Meng de ananas met bruine suiker, sojasaus, geperste look, witte wijnazijn, rode chilipasta, cayennepeper en fijngesnipperde rode chili in een kom.

  5. Bak de gehaktballetjes in de oven op 160°C gedurende 2 uur. Giet na ± 1 uur de ananassaus over de gehaktballetjes.

  6. Rooster ze nog even op de barbecue als ze bijna klaar zijn.

  7. Hak de overige koriander fijn en strooi over de balletjes.

  8. Serveer op een stokje of tussen kleine hamburgerbroodjes.