Vietnamese, zoetzure maaltijdsoep met gehaktballetjes en ananas PT45M 20 porties 4 stengels citroengras 4 teentjes knoflook 6 cm gember 2 el citroensap 50 ml vissaus 1 el blonde kandijsuiker 400 g kerstomaatjes 1 l gevogeltefond 200 g verse ananas 1 rode chilipeper arachideolie 1 bosje dille 1 bosje koriander 1 bosje basilicum 1 limoen 250 g Thaise rijst 300 g varkensgehakt 1 el sojasaus 1 lente-ui 1 el maïzena

Vietnamese, zoetzure maaltijdsoep met gehaktballetjes en ananas

78ef05d811c9b9c5d17ffbc106bed107d5292d7546dcb1c5ea4d7f8261d4546e.jpg

Allergenen

Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kneus de stengels citroengras en verwijder de buitenste bladeren. Snij in 3 stukken. Schil 3 cm gember en snij in fijne julienne.

  2. Snij de tomaatjes middendoor en verwijder de pitjes. Snij de ananas in blokjes.

  3. Snij de chilipeper en verse kruiden fijn. Snij de limoen in partjes.

  4. Balletjes

    Snij de lente-ui fijn. Schil en rasp 3 cm gember. Kneed gember, sojasaus, maïzena en lente-ui door het gehakt en rol, met vochtige handen, kleine balletjes.

  5. Kook de rijst gaar.

  6. Pel de look en snij in fijne plakjes. Leg ze in een koude kookpot met een scheut olie en verwarm. Bak zachtjes tot krokante plakjes. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Stoof nu het citroengras zacht, voeg de gemberstaafjes toe en laat even sudderen. Besprenkel met citroensap en vissaus en laat de suiker erin smelten. Voeg gehaktballetjes, fond en tomaatjes toe en laat 10 min stoven.

  8. Schep de ananasblokjes, chilipeper en verse kruiden vlak voor het serveren door de soep.

  9. Serveer met krokante lookplakjes, limoenpartjes en witte rijst.