Zuid-Afrikaanse XL-burger met paprikastoof

00c0f1b8728e07e1e62a5abe2752fb68764b2588eb9ecf94454e746e1d8319a9.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en daarna in fijne halve ringen.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Pel de look en snipper fijn. Hak de tomaten fijn.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een pan en roerbak de uien en paprika’s tot ze zacht zijn. Voeg look, pilipili, zout en paprikapoeder toe en laat even meebakken.

  5. Schep de gehakte tomaten en tomatenpuree erdoor en roerbak. Blus met fond en laat op een laag vuur rustig sudderen en inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Wrijf je handen in met olijfolie en verdeel het vlees in4. Rol 4 mooie ballen (250 g per stuk) en druk plat tot een burger.

  7. Snij de broodjes horizontaal doormidden en rooster de snijvlakken kort krokant op de BBQ.

  8. Bestrooi de burgers vlak voor ze op de BBQ gaan met versgemalen zwarte peper en zout. Gril ze 4 min aan elke kant. Haal van de BBQ en laat enkele min rusten.

  9. Stel de broodjes samen

    Beleg een broodje met een burger, wat van de paprikastoof, zure room en basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit