Zuppa di zucchini (courgettesoep)

Zuppa di zucchini (courgettesoep)

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in ringen. Spoel en snij de courgettes in fijne plakjes. Dat is belangrijk voor de smaak; op deze manier nemen de groenten beter de boter en alle smaken op.

  2. Smelt de boter in een ruime pan en stoof hierin de uiringen zacht. Voeg de courgettes toe en roerbak.

  3. Overgiet met 1,5 liter water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Verminder het vuur en laat 20 minuten sudderen. Bewerk met de staafmixer.

  4. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Meng de eidooiers met de kaas en roer er de verse basilicum door. Roer de warme soep er beetje bij beetje onder.

  6. Schenk in de diepe borden en serveer onmiddellijk.