Rosbief

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de sjalotten, snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes.
-
Pel en pers de look.
-
Bind de takjes kruiden samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter bruisen.
-
Kruid het vlees met peper en zout en bak aan alle zijden goudbruin. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief er bovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af.
-
Laat 25 min verder garen in de voorverwarmde oven.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie. Laat 25 min rusten voor je plakjes snijdt.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders