Fougasse

Fougasse

Kooktips

La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Rosso Conero D.O.C. San Giorgio 2012 Umani Ronchi Marche - Italië

- U kan ook een andere vulling voor uw fougasse gebruiken. Varieer naar smaak of naargelang van de beschikbaarheid van de ingrediënten. Gebruik bv. andere groenten, vervang de ham door spek of kip, of voeg kruiden toe. - Serveer lauw met een slaatje als lichte lunch. Wat is een fougasse? Fougasse is vooral bekend in het oosten van Frankrijk en de Provence. Het is een brood gevuld met ingrediënten naar keuze. Het is de tegenhanger van de Italiaanse calzone, een gesloten pizza.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Stoom de diepgevroren mediterrane groentemix 4 min. gaar. Laat uitlekken en kruid met Provençaalse mix, peper en zout.

  4. Verdeel de groenten over 1 helft van elk vel pizzadeeg, tot op 2cm van de rand.

  5. Verdeel er de hamblokjes en de blauwgeaderde kaas in stukjes over. Breng op smaak met Provençaalse mix en bestrooi met de geraspte emmentaler.

  6. Vouw elk vel pizzadeeg dubbel (u krijgt 2 halvemanen), bevochtig de randen met een beetje water en druk goed aan. Maak met een mes een paar inkepingen in het deeg (± 7 cm lang).

  7. Klop het ei los met de olijfolie en bestrijk er het deeg mee.

  8. Bak de fougasse 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.