Ovenschotel met rodekool PT1H 4 porties 1 bokaal Boni Selection rodekool met appeltjes 2 appelen 500 g gemengd gehakt 1 rode ui klontje Spar boter 125 ml Boni Selection culinaire room 450 g aardappelen

Ovenschotel met rodekool

313ef2dbfc35e2f824078ba6a6bf195453e2f621560faf2a653ab7622dfe0526.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Stoof de uisnippers aan in boter en voeg het gehakt toe. Kruid met peper en roerbak tot het in korreltjes uit elkaar valt.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne partjes.

  4. Beboter een ovenschaal en schep de rodekool erin. Leg de appeltjes erop en dek ze af met een laag gehakt.

  5. Eindig met aardappelplakjes. Overgiet met room en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie.

  6. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het aluminiumfolie en bak verder tot alles mooi goudbruin en gaar is.