Varkensmignonette met picklessaus en stoemp van erwtjes en wortelen

Een klassieker met pit! Probeer snel dit recept voor minder dan € 3.
Kooktips
Brugge Tripel sterk blond bier
Andrés Alonso Garnacha & Syrah D.O. Calatayud Spanje
Selder , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
40 min.
-
Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Snipper de ui en de platte peterselie fijn.
-
Los het blokje groentebouillon op in het hete water.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui glazig. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe en laat 5 min. stoven.
-
Bevochtig met de bouillon en kruid met peper en zout. Laat 20 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig en voeg indien nodig een scheutje water toe.
-
Voeg de diepgevroren doperwten en de helft van de platte peterselie toe. Laat 5 min. stoven op een laag vuur. Plet alles tot een puree en breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de varkensmignonettes 5 à 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de room en meng er de pickles onder. Laat inkoken tot je een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer het vlees met de stoemp, lepel er wat saus over en werk af met de rest van de platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders