Aardappelsalade met tonijn en gribichesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil. Kook de eieren hard.

  2. Pel de aardappelen en snij in grove stukken.

  3. Saus

    Pel de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Wrijf de dooiers fijn tot een gladde zalf, gebruik eerst een vork en dan de zijkant van een koksmes of druk ze door een fijne zeef. Doe in een kom en klop de mosterd en azijn erdoor.

  4. Klop de olie met een garde eerst druppelsgewijs en dan in een straaltje door de geprakte eidooiers tot een homogeen mengsel. Als het schift, voeg dan wat warm water toe en roer met de garde stevig door.

  5. Hak het eiwit fijn.

  6. Pluk de dragonblaadjes en snipper fijn tot je 1 el bekomt. Snipper de kervel en peterselie fijn.

  7. Hak de kappertjes en augurkjes grof. Schep de augurkjes, de kappertjes, het eiwit en de groene kruiden door de saus. Kruid met peper en zout.

  8. Laat de tonijn uitlekken en schep door de aardappelen. Schep de waterkers erdoor en werk af met lepeltjes gribichesaus.