Aardappelsoep met radijsjesloof en erwtjespuree PT1H 4 porties 300 g aardappelen 1 dl yoghurt 100 g Spar diepvrieserwtjes 8 fijne groene asperges 1 bosje waterkers 1 zoete ui 1 eetlepel koolzaadolie 1 drupje Spar vloeibare honing 100 g 200 g sugarsnaps 2 el wittewijnazijn geschaafde harde geitenkaas

Aardappelsoep met radijsjesloof en erwtjespuree

b637989bafc46dcd351d8a483a65b4cc18a2bdf6dfd0a8b6671626a688dbfa0b.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen. Was ze en snij in plakjes. Pel de ui en hak fijn.

  2. Verwarm de olie en fruit de uien hierin langzaam op een zacht vuur in ongeveer 15 minuten. Besprenkel met witte wijnazijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 1 liter water. Kook gaar in een half uur.

  3. Spoel het radijsjesloof grondig en zwier droog. Snij grof en doe samen met de soep in de blender. Mix fijn en breng op smaak met peper, zout en wat witte wijnazijn.

  4. Cutter voor de erwtjespuree alle ingrediënten (waterkers, erwtjes, yoghurt en honing) samen tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges. Snij ze in fijne schuine plakjes.

  6. Serveer de soep in voorverwarmde borden. Lepel er een hoopje erwtjespuree in. Werk af met geitenkaasschilfers en rauwe aspergeplakjes.