Aardappeltaart
Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verwarm de oven op 200°C.
 - 
                    
                    
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar. Stamp fijn met een pureestamper.
 - 
                    
                    
Leg het bladerdeeg in een bakvorm en prik goed in met een vork.
 - 
                    
                    
Zet in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.
 - 
                    
                    
Laat de boter smelten en iets afkoelen. Breek de eieren en klop los.
 - 
                    
                    
Meng de aardappelpuree met de suiker. Voeg de ietwat afgekoelde boter toe en meng. Roer de losgeklopte eieren onder het mengsel.
 - 
                    
                    
Doe het bakpoeder bij de bloem en meng onder het deeg.
 - 
                    
                    
Voeg als laatste de amandelessence toe en roer onder het deeg.
 - 
                    
                    
Giet het beslag in het voorgebakken bladerdeeg. Zet in de oven en bak 30 minuten op 180°C.
 - 
                    
                    
Haal uit de oven en laat afkoelen.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders