Adobo met varkensvlees

4Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg buikspek
  • 3 el sojasaus
  • ½ kl zwarte peper
  • 5 teentjes look
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • 2 chilipepertjes
  • 25 cl water
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 el azijn
  • 1 kl suikerklontjes
  • rijst
Recept
  1. Marinade: pel de teentjes look en snij ze fijn of plet ze.
  2. Snij het spek in stukken. Marineer het buikspek minstens 1 u (*) met de sojasaus, zwarte peper en look.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg het gemarineerde vlees toe, samen met de chilipepers. Indien je het niet te pikant wil, snij de pepertjes dan eerst in grote stukken en verwijder de zaadjes. Zo kan je ze er achteraf makkelijk weer uithalen.
  4. Laat op een matig vuur garen en roer regelmatig, tot het varkensvlees een lichtbruine kleur heeft.
  5. Voeg 25 cl water toe, samen met de sojasaus, zwarte peper en laurierblaadjes. Breng aan de kook. Zet het deksel erop en laat 40 min tot 1 u sudderen, tot het vlees zacht is.
  6. Voeg de azijn en suiker toe. Laat nog 12 tot 15 min sudderen zonder deksel.
  7. Voeg zout naar smaak toe.
  8. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Serveer de adobo samen met de rijst.

(*) Je kan het buikspek ook een nacht laten marineren.

< naar recepten