Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de bloem en de maïzena in de mengkom van de keukenrobot. Strooi de suiker op de rand van de bloem.

  2. Los de gist op in het lauwe water. Giet het bij de bloem en meng alles tot er een deeg ontstaat. Strooi het zout erbij en laat gedurende 10 minuten kneden tot een soepel en elastisch deeg.

  3. Haal het deeg uit de kom. Laat het 30 minuten tot 1 uur, afgedekt met een vochtige doek, rusten op het werkblad.

  4. Sla de lucht uit het deeg en weeg stukjes af van ± 80 gr.

  5. Rol de deegbolletjes op en vorm de bagels. Steek hiervoor je vinger in het midden van het deeg en maak zo een gat in het midden van het bolletje.

  6. Laat de bagels gedurende 15 minuten, afgedekt, rusten en rijzen.

  7. Breng in een ruime kookpot water aan de kook. Voeg de honing eraan toe.

  8. Verwarm de oven voor op 240°C.

  9. Blancheer de bagels 30 seconden tot 1 minuut. Keer ze om en laat ze koken tot het deeg opzwelt en de bagels vorm krijgen.

  10. Haal de bagels met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.

  11. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  12. Bestrooi de bagels met sesamzaadjes, grof zeezout of gefrituurde uitjes.

  13. Bak de bagels in 10 tot 15 minuten krokant.

  14. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.