Bananenijs van Griekse yoghurt met sinaas en pistache

Bananenijs van Griekse yoghurt met sinaas en pistache

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Plet de bananen met 1 el honing door de Griekse yoghurt. Verdeel de yoghurt over een ovenschotel.

  2. Laat 1,5 tot 2 u in de diepvriezer bevriezen. Roer elke 20 min even door met een vork.

  3. Snij zeste van de sinaasappel en pers ze daarna uit.

  4. Smelt 1 kl boter in een kleine kookpot. Voeg de zeste eraan toe. Blus met het sinaasappelsap, 3 el honing en een snuifje kaneel. Laat op een zacht vuur karamelliseren.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Verdeel het bananenijs over kommetjes. Werk af met enkele gekaramelliseerde stukjes sinaasappelzeste. Strooi wat pistachekruim erover. Werk af met muntblaadjes.