Bananenijs van Griekse yoghurt met sinaas en pistache PT2H 4 porties 480 g Boni Griekse yoghurt 2 bananen rijpe 4 el Boni vloeibare honing 1 sinaasappel 1 mespuntje kaneelpoeder 50 g Spar gezouten pistachenoten 1 bosje munt Spar boter

Bananenijs van Griekse yoghurt met sinaas en pistache

d5ac1335abaef530c928f8f1f5616fb42f3152f0477d9dc6c13fa2853bf9ea84.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Plet de bananen met 1 el honing door de Griekse yoghurt. Verdeel de yoghurt over een ovenschotel.

  2. Laat 1,5 tot 2 u in de diepvriezer bevriezen. Roer elke 20 min even door met een vork.

  3. Snij zeste van de sinaasappel en pers ze daarna uit.

  4. Smelt 1 kl boter in een kleine kookpot. Voeg de zeste eraan toe. Blus met het sinaasappelsap, 3 el honing en een snuifje kaneel. Laat op een zacht vuur karamelliseren.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Verdeel het bananenijs over kommetjes. Werk af met enkele gekaramelliseerde stukjes sinaasappelzeste. Strooi wat pistachekruim erover. Werk af met muntblaadjes.