Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in flinterdunne plakjes.

  2. Marinade

    Pel en pers de look, hak de lente-ui fijn en maal de zwarte peper. Meng met de rest van de ingrediënten en voeg de vleesplakjes toe. Laat 1 u marineren.

  3. Saus

    Pel en pers de look, meng met de overige ingrediënten en zet opzij.

  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

  5. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en hou warm.

  6. Toppings

    Snij de wortelen en radijs in lucifers. Snij de courgette in de lengte in 4 en in fijne plakjes. Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne halve plakjes. Snij de maïs in rondjes.

  7. Blancheer de groenten afzonderlijk (= kook kort in ongezouten water en koel ze af in koud water). Laat uitlekken en hou elke groente apart.

  8. Roerbak de spinazie op een hoog vuur tot ze slinkt en knijp het overtollige vocht eruit.

  9. Snij de shiitake in plakjes en bak ze goudbruin in olie. Hou apart en bak de sojascheuten enkele min. Breng alle groenten afzonderlijk op smaak met sesamolie en sojasaus.

  10. Roerbak het vlees met marinade 3 à 5 min op een hoog vuur tot de saus is ingekookt en het vlees gaar is.

  11. Bak de spiegeleieren op hoog vuur.

  12. Verdeel de rijst over 4 kommen, leg de eieren bovenop de rijst en verdeel de groenten en het vlees eromheen. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en serveer met de saus.