Eieren , Gluten , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in flinterdunne plakjes.
-
Marinade
-
Pel en pers de look, hak de lente-ui fijn en maal de zwarte peper. Meng met de rest van de ingrediënten en voeg de vleesplakjes toe. Laat 1 u marineren.
-
Saus
-
Pel en pers de look, meng met de overige ingrediënten en zet opzij.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
-
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en hou warm.
-
Toppings
-
Snij de wortelen en radijs in lucifers. Snij de courgette in de lengte in 4 en in fijne plakjes. Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne halve plakjes. Snij de maïs in rondjes.
-
Blancheer de groenten afzonderlijk (= kook kort in ongezouten water en koel ze af in koud water). Laat uitlekken en hou elke groente apart.
-
Roerbak de spinazie op een hoog vuur tot ze slinkt en knijp het overtollige vocht eruit.
-
Snij de shiitake in plakjes en bak ze goudbruin in olie. Hou apart en bak de sojascheuten enkele min. Breng alle groenten afzonderlijk op smaak met sesamolie en sojasaus.
-
Roerbak het vlees met marinade 3 à 5 min op een hoog vuur tot de saus is ingekookt en het vlees gaar is.
-
Bak de spiegeleieren op hoog vuur.
-
Verdeel de rijst over 4 kommen, leg de eieren bovenop de rijst en verdeel de groenten en het vlees eromheen. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en serveer met de saus.