Blondie
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 200 g Spar boter
- 2 Spar eieren
- 250 g suiker
- 160 g Boni Selection bloem
- 80 ml Boni Selection room (40% VG)
Recept
- Blondie: smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
- Smelt 150 g boter op een zacht vuur en laat afkoelen.
- Klop de eieren met 150 g suiker luchtig (= ruban).
- Voeg de gesmolten boter straalsgewijs toe.
- Meng eerst de witte chocolade en als laatste de bloem eronder.
- Warm de oven voor op 200°C.
- Giet het beslag niet dikker dan 2 cm in een ovenschotel met bakpapier.
- Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
- Karamelsaus: zet een pan met 100 g suiker en 50 ml water op een matig vuur en laat karamelliseren zonder roeren.
- Verwarm de room op een zacht vuur.
- Haal de karamel van het vuur en roer 50 g boter en room er voorzichtig onder. De karamel kan wat gaan bruisen door het temperatuurverschil tussen room, boter en karamel. Voeg dus langzaam toe en let op voor spatten.
- Versier de blondie met strepen karamelsaus.
Delen