Bonensalade & toast met hamreepjes

Bonensalade & toast met hamreepjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de witte boontjes en laat ze uitlekken.

  2. Reinig de boontjes en sluimererwtjes en blancheer ze knapperig gaar in gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.

  3. Snij de augurk in plakjes en de kerstomaatjes in vier. Doe ze samen met de sluimererwtjes, witte en groene boontjes in een schaal. Bestrooi met peterselie. Meng het geheel goed door elkaar.

  4. Roer de olie samen met het citroensap tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Laat de vinaigrette rusten.

  5. Plet de hardgekookte en gepelde eieren. Meng er de hamreepjes, mayonaise en augurk door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Toast het brood en bestrijk met de hamsalade. Serveer samen met de boontjessalade.