Boterkoekjes PT1H 6 porties 125 g bloemsuiker 135 g zachte Spar boter (gezouten of ongezouten) 1 Spar ei 1 snuifje zout 250 g Spar bloem

Boterkoekjes

80c174141889fe62fff3e663a751c91369d38b43a87975a68c5fc4ba46f69e4d.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mix de malse boter met het zout en de poedersuiker.

  2. Voeg het ei toe en mix verder.

  3. Giet de bloem er beetje bij beetje bij en blijf mengen.

  4. Leg het deeg op een bakplaat met een vel bakpapier op. Leg een 2de vel bakpapier op het deeg. Rol het deeg over de volledige plaat uit tot een dikte van 3 mm.

  5. Zet in de koelkast of diepvries en laat een uur rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 170°C.

  7. Verwijder het bovenste vel bakpapier en steek de koekjes uit met een uitsteekvorm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  8. Zet ± 20 minuten in de oven op 160°C.

  9. Haal ze uit de oven, laat afkoelen op een rooster.

  10. Bewaar in een koekendoos op een droge plaats.