Boulets à la Liégeoise

Boulets à la Liégeoise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Besprenkel het brood met melk. Laat weken en daarna uitlekken.

  3. Meng het vlees met de eieren, het brood en de uisnippers. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Vorm, met natte handen, middelgrote ballen van het gehakt. Schik ze in een beboterde ovenschaal.

  5. Bak gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Maak intussen de saus. Fruit hiervoor de uisnippers al roerend in boter. Besprenkel met 5 cl water en kruid met tijm. Laat zacht stoven zonder te kleuren.

  7. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Roer er een scheutje wijnazijn door.

  8. Overgiet met de bouillon. Voeg laurier, kruidnagel en jeneverbessen toe. Breng aan de kook. Roer de Luikse stroop erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 minuten sudderen, zonder deksel, tot de saus iets indikt en een heldere kleur krijgt.

  9. Voeg de rozijntjes toe en laat wellen. Dik indien nodig de saus verder in met sausbinder.

  10. Leg de gehaktballen in de saus en bestrooi met peterselie.

  11. Serveer met appelcompote van boskoop appelen, Spar frietjes en een groene salade.