Poulet Franchard PT1H 4 porties 1 teentje knoflook 20 g bloem 1 grote Spar kip 2 dl kippenfond 1 bos kervel 2 takjes verse dragon 60 g Spar boter 6 takjes platte peterselie Boni olijfolie 4 grote oud wit brood 1 citroen (het sap) 250 g Parijse champignons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de champignons in partjes en besprenkel ze met het citroensap.

  2. Hak de verschillende kruiden fijn. Pel het teentje look en snipper fijn.

  3. Snij de kip in stukken.

  4. Smelt 20 g boter in een grote pot en bak de kipdelen aan alle zijden goudbruin.

  5. Haal de kip uit de pot en verwijder het overtollige vet.

  6. Smelt de rest van de boter in de pot en stoof de champignons aan. Bestrooi met kruiden en look, roer goed om.

  7. Kruid met peper en zout en strooi de bloem erover, onder voortdurend roeren.

  8. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en blijf roeren.

  9. Voeg de kip weer toe. Dek de pot af en laat op een zacht vuur garen in 50 min.

  10. Croutons: snij de korsten van het brood en snij het kruim in grote dobbelstenen. Verhit olijfolie in een pan en bak het brood goudbruin aan beide zijden. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Serveer de kip met de croutons en aardappelpuree.