Bourdaloue met peren

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Boni Selection bio bloem
  • 100 g cassonadesuiker
  • 175 g Spar boter
  • 2 Spar eieren
  • 1 eidooier
  • snuifje zout
  • geraspte limoenzeste
  • geraspte citroenzeste
  • geraspte sinaasappelzeste
  • 1 el Spar amandelpoeder
  • 90 g bloemsuiker
  • 90 g Spar amandelpoeder
  • 10 g puddingpoeder
  • 1 cl bruine rum
  • 1,5 dl Boni Selection room 40%
  • 2 rijpe conferenceperen
Recept
  1. Boterdeeg: kneed 250 g bloem, 1 ei en 1 eidooier los in de keukenrobot met K-klopper. Voeg daarna 100 g cassonadesuiker, snuifje zout, 100 g boter en zeste toe. Het deeg moet soepel zijn.
  2. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 0,5 cm. Bebloem je deeg af en toe of rol het uit tussen 2 vellen boterpapier.
  3. Leg de taartring op een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg het deeg over de taartring, druk voorzichtig aan. Rol het overtollige deeg weg over de randen van de taartring. Bestrooi met een beetje amandelpoeder.
  5. Verwarm de oven voor op 160°C.
  6. Amandelcrème: meng 90 g bloemsuiker, 1 ei, 90 g amandelpoeder, 10 g puddingpoeder, 75 g boter en 1 cl rum in de keukenrobot. Meng als laatste 1,5 dl room met een spatel onder de mengeling.
  7. Schil en halveer de peren. Snij elke helft van de peer in waaiervorm. Schik op de bodem van de taart.
  8. Verdeel de amandelcrème tussen de peren.
  9. Bak de taart 25 min in de voorverwarmde oven.
< naar recepten