Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruimeldeeg
Ingrediënten: 125.0 g malse Spar boter 100.0 g bloemsuiker 1.0 Spar eieren 1.0 kl zout 250.0 g Boni patisseriebloem
Meng de malse boter met de suiker, de bloem, het ei en een snuifje zout.
-
Pak in met plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
-
Gepocheerd fruit
Ingrediënten: 2.0 doyenneperen 1.0 jonagoldappelen
Schil de peren en appel. Halveer in de lengte en verwijder het klokhuis.
-
Ingrediënten: 750.0 ml water 330.0 g suiker 1.0 kaneelstokjes 1.0 vanillestokken
Breng het water met de suiker, kaneelstok en opengesneden vanillestok aan de kook. Voeg het fruit toe en laat 10 min heel zacht koken.
-
Schep het fruit uit de siroop en laat de siroop verder inkoken tot stroopdikte.
-
Frangipane
Ingrediënten: 125.0 g malse Spar boter 125.0 g bloemsuiker 2.0 Spar eieren 125.0 g Spar amandelpoeder scheutje amaretto
Meng het amandelpoeder met de bloemsuiker, een snuifje zout, de zachte boter, de eieren en de amaretto.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.
-
Bestuif het werkoppervlak met bloemsuiker en rol het deeg uit tot een dikte van 8 mm.
-
Leg het deeg in de taartvorm en snij de randjes mooi bij.
-
Verdeel het frangipanemengsel over de kruimeldeegbodem.
-
Snij het gepocheerde fruit in de breedte in fijne plakjes. Halveer de appel ook in de lengte.
-
Ingrediënten: 2.0 el Spar amandelschilfers
Schik ze afwisselend op de frangipane. Strooi wat amandelschilfers op het frangipanebeslag.
-
Zet 35 à 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Smeer de taart na baktijd in met de ingekookte siroop en bestrooi met wat bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven