Bresiliennevlaai

cdd74e4f455c08d5c65343607455470626b2bd89fde4d8650a96ce1fb9b55f60.png

Kookgerei

Taartvorm Ø 26 cm (1)

Kooktips

Met hazelnoten of pistache geef je deze klassieker een originele twist.

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Banketbakkersroom

    Ingrediënten: 100.0 ml Boni melk

    Kook de melk.

  2. Ingrediënten: 20.0 g suiker 1.0 eiwitten 10.0 g vanillepuddingpoeder

    Meng de suiker, eidooier en vanillepuddingpoeder tot een glad beslag.

  3. Ingrediënten: 100.0 ml Boni melk

    Giet de kokende melk op het beslag en zet terug op het vuur.

  4. Laat al roerend kort opkoken.

  5. Schep in een andere kom en laat afkoelen onder plasticfolie, zodat je geen velletje krijgt.

  6. Flanbeslag

    Ingrediënten: 75.0 g suiker 475.0 ml Boni melk 65.0 g Boni bloem 4.0 Spar eieren

    Meng de ingrediënten door elkaar en mix kort met een staafmixer.

  7. Meng de lauwe banketbakkersroom erdoor en mix, indien nodig, tot een glad beslag.

  8. Vet de taartvorm mooi in.

  9. Schik het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan.

  10. Zet 10 min in de diepvries.

  11. Bak de bodem half af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.

  12. Giet de flanmengeling in de bodem en bak 35 min. De flan moet gestold zijn.

  13. Haal de flan uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.

  14. Ingrediënten: 50.0 g suiker

    Verhit de suiker op een bakplaat in de oven.

  15. Klop het eiwit op tot schuim, voeg de hete suiker toe en klop glad.

  16. Klop de room op, samen met de bloemsuiker, en spatel het eiwit onder de room.

  17. Smeer een dikke laag van deze eiwitroom op de taart en werk rijkelijk af met bresiliennenootjes.