Brood met gegrilde groentesalade

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Gegrilde groenten: halveer de tomaten. Snij de groene paprika’s in 4, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Pel de rode uien en halveer ze. Spoel de gepekelde uitjes en laat uitlekken. Leg alle groenten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Gril de groenten tot ze klaar zijn, verlaag nadien de temperatuur tot 170°C om ze warm te houden.

  3. Ratatouille: was alle groenten zorgvuldig en laat uitlekken.

  4. Vul een pot met water en breng aan de kook. Snij een kruisje in het uiteinde van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tot 15 tellen lang onder in de pot met kokend water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Verwijder de schil. Snij elke tomaat in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in zeer kleine blokjes.

  5. Zet een stoofpot op een zacht vuur. Giet een scheutje olijfolie in de pot. Pel de ui, halveer en snij in zeer kleine stukjes. Stoof op een zacht vuur. Pel de look en plet het teentje tot pulp. Laat de look meestoven met de ui. Roer regelmatig even in de pot. Verwijder het steeltje van de aubergine en snij ze in brede schijfjes en vervolgens in kleine blokjes. Laat de aubergine meestoven en voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe.

  6. Schil de rode en de gele paprika met een dunschiller. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snij de paprika’s in kleine blokjes. Voeg toe aan de stoofpot. Voeg de takjes tijm toe. Snij de ongeschilde courgette in piepkleine blokjes en voeg ze bij de ratatouille. Doe de tomatenblokjes bij de ratatouille en roer voorzichtig. Laat de groentemengeling 10 minuten stoven op een zeer zacht vuur. Roer niet te heftig, anders krijg je puree.

  7. Dressing: meng de olijfolie met geperste look, ras el hanout, citroensap, peper en zout. Meng deze door de gegrilde groenten. Voeg ook de kappertjes toe. Versnipper de koriander en strooi over de salade.

  8. Toast een dikke snee brood. Besmeer met een laag ricotta en een laag ratatouille. Schik de gegrilde groenten erop.