Geroosterde groentesalade met tofu
sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de courgette en aubergine. Snij dunne plakjes van beide groenten met een mandoline of op een snijmachine.
-
Reinig de venkel en snij in 4 dikke plakken. Verwijder het groen. Kook de venkelplakken beetgaar in kokend gezouten water. Haal uit het water en laat uitlekken.
-
Reinig de paprika’s, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in fijne reepjes. Reinig de lente-uitjes en snij in stukjes, even groot als de paprikareepjes.
-
Haal de tofu uit de verpakking en snij in dobbelstenen. Laat in de sojasaus marineren gedurende 1 uur. Snij de basilicum in reepjes. Pel de look en snij in fijne schijfjes. Doe de basilicum en look in een kom en giet de olijfolieerover. Kruid met peper en zout.
-
Giet de andere olijfolie in een platte kom en haal de verschillende groenten er voorzichtig door.
-
Verhit een grillpan. Rooster de verschillende groenten gaar en kruid telkens met peper en zout. Rol de aubergine- en courgetteplakjes op.
-
Leg alle geroosterde groenten in de kom met de olijfolie met basilicum en look. Meng voorzichtig en laat de groenten afkoelen tot op kamertemperatuur.
-
Haal de tofu uit de sojamarinade en bak kort in een antikleefpan met de olijfolie die gediend heeft om de groenten te roosteren.
-
Schik de verschillende geroosterde groenten decoratief op een bord. Schik de tofublokjes erop. Werk af met wat platte peterselieblaadjes.