Geroosterde groentesalade met tofu

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de courgette en aubergine. Snij dunne plakjes van beide groenten met een mandoline of op een snijmachine.

  2. Reinig de venkel en snij in 4 dikke plakken. Verwijder het groen. Kook de venkelplakken beetgaar in kokend gezouten water. Haal uit het water en laat uitlekken.

  3. Reinig de paprika’s, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in fijne reepjes. Reinig de lente-uitjes en snij in stukjes, even groot als de paprikareepjes.

  4. Haal de tofu uit de verpakking en snij in dobbelstenen. Laat in de sojasaus marineren gedurende 1 uur. Snij de basilicum in reepjes. Pel de look en snij in fijne schijfjes. Doe de basilicum en look in een kom en giet de olijfolieerover. Kruid met peper en zout.

  5. Giet de andere olijfolie in een platte kom en haal de verschillende groenten er voorzichtig door.

  6. Verhit een grillpan. Rooster de verschillende groenten gaar en kruid telkens met peper en zout. Rol de aubergine- en courgetteplakjes op.

  7. Leg alle geroosterde groenten in de kom met de olijfolie met basilicum en look. Meng voorzichtig en laat de groenten afkoelen tot op kamertemperatuur.

  8. Haal de tofu uit de sojamarinade en bak kort in een antikleefpan met de olijfolie die gediend heeft om de groenten te roosteren.

  9. Schik de verschillende geroosterde groenten decoratief op een bord. Schik de tofublokjes erop. Werk af met wat platte peterselieblaadjes.