Brownies met Mexicanamix PT1H 4 porties 300 g suiker 80 g cacaopoeder 250 g Spar boter 4 Spar eieren 30 g Spar Mexicanamix nootjes 1 kl bakpoeder 200 g pure chocolade 60 g patisseriebloem

Brownies met Mexicanamix

2f52b52bca011d58fe6beae0c77990543c2cdc5235d370092f8e8efb416cdf54.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Doe samen in een kom en laat zacht au bain-marie smelten.

  2. Breek de eieren in de mengkom van de keukenrobot. Klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa op matige snelheid.

  3. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.

  4. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en bakpoeder in een kom.

  5. Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter. Schenk het mengsel bij de opgeklopte eieren. Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenrobot.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Beboter de bodem en de randen van een rechthoekige ovenschaal. Bedek met een vel bakpapier. Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak. Strooi er een laagje krokante Mexicanamix nootjes over.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten.

  9. Haal uit de oven en laat goed afkoelen, zodat het gebak opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant nog zacht en vochtig is.

  10. Snij de brownie in stukken en serveer.