Cambodjaanse soep

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 teentjes look
  • 4 citroengrasstengels
  • 80 g verse gember
  • 100 g sjalot
  • 2 limoenen
  • 8 dl kippenbouillon kippenbouillon
  • 1 verpakking groene Thaise asperges
  • 4 dl kokosmelk
  • 500 g Spar scampi’s (16/20)
  • bieslook
Recept

1. Kook de asperges beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water. Hou apart.
2. Schil de gember en snij in plakjes. Reinig de citroengrasstengels en snij overlangs middendoor. Pel de teentjes look en sjalot. Snipper de sjalot fijn. Spoel de limoenen en snij in kwartjes.
3. Breng de kippenbouillon met kokosmelk, gemberplakjes, lookteentjes, sjalotsnippers, citroengrasstengels en limoenkwartjes aan de kook. Laat 5 minuten goed koken en zet daarna op een zacht vuur.
4. Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan zitten. Verwijder het darmkanaal. Voeg de rauwe scampistaarten toe aan de bouillon en laat nog 8 minuten trekken in de bouillon.
5. Serveer de soep in kommen. Verdeel de Thaise asperges samen met de scampi’s over de verschillende soepkommen.
6. Werk af met de sjalotjes, gemberplakjes, lookteentjes, limoenkwartjes en citroengrasstengels. Kruid met peper en zout.
7. Serveer zeer warm. Strooi er nog wat bieslooksnippers over.

< naar recepten