Carpaccio van kaki met maatjes, mierikswortel en rode biet

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de rode biet in dunne plakjes. Breng de rode wijnazijn met de suiker, 300 ml water en een snuifje zout aan de kook. Giet over de rode bietenschijfjes en laat afkoelen.

  2. Pel de rode ui en snij in fijne ringen.

  3. Meng de zure room met de mierikswortel. Kruid met zwarte peper en zout en bewaar in een spuitzak in de koelkast tot gebruik.

  4. Verwijder de staart van de maatjes en snij in stukken van 2 cm.

  5. Snij de kaki in fijne plakjes en schik op de borden samen met de maatjes.

  6. Haal de schijfjes rode biet uit de pekel en dep droog. Maak 1 snede in elk plakje rode biet van het midden tot de rand. Rol op tot een kegel en schik op de carpaccio.

  7. Verdeel wat gemengde sla en rode ui erover. Spuit er dotjes mierikswortelcrème op. Bestrooi met wat tuinkers. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.