Toast van Belgica-appel met maatje, rode biet en mierikswortelsaus

Toast van Belgica-appel met maatje, rode biet en mierikswortelsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de mayonaise met de mierikswortelcrème. Breng op smaak met currypoeder, zout en citroensap.

  2. Rooster het amandelpoeder al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  3. Snij de rode biet in blokjes van 1 x 1 cm. Roer er de honing, wat citroensap, zwarte peper en zout door.

  4. Pel de sjalot en snij in fijne ringen. Spoel in een zeef onder koud water om de smaak te verzachten.

  5. Snij elk maatje in 3 delen.

  6. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snij de appel in 4 schijven van 1 cm.

  7. Beleg elk schijfje appel met 2 stukjes maatje. Verdeel de rode bietenblokjes erover.

  8. Lepel er wat mierikswortelsaus over.

  9. Werk af met amandelpoeder, enkele sjalotringen en een plukje dille.