Carré confituur

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 4 vellen bladerdeeg (Marc Payot)
  • 1 potje Spar abrikozenconfituur
  • 1 eigeel
  • scheutje Spar melk
Recept

1. Laat de vellen diepvriesbladerdeeg ontdooien en snij ze in 2.
2. Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat met bakpapier en prik er gaatjes in met een vork.
3. Verwarm de oven voor op 190°C.
4. Bestrijk de bladerdeegbodems met een rijkelijke hoeveelheid abrikozenconfituur, maar blijf 1 cm van de randen.
5. Snij uit het overgebleven vel bladerdeeg fijne stroken met een deegroller. Schik de bandjes in ruitvorm over de confituur en druk aan.
6. Klop het eigeel met een scheutje melk(= dorure) los en bestrijk er de bladerdeegranden mee. Zo zullen de bandjes zeker blijven kleven.
7. Bestrijk ook de rest van de taartjes met de dorure.
8. Zet de taartjes in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 à 15 minuten.
9. Verwarm ondertussen wat abrikozenconfituur met een scheutje water en breng aan de kook. Mix de confituur met een staafmixer.
10. Haal de confituurtaartjes uit de oven en bestrijk de warme taartjes met een borsteltje met de hete abrikozenconfituur (= abricoteren).

< naar recepten