Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol 1/2 bladerdeeg met een deegrol uit tot een vierkant van 30 op 30 cm.

  2. 7294bf44974430c7117628200463e290db58632654e19a28544fb78450c8a9ee.jpg

    Leg het vel op een ovenplaat met bakpapier eronder. Prik het deeg in met een vork, blijf 1 cm van de rand.

  3. 98edb68c2b11895d79753c5db54942016b04e00017f468c38b289c754bdbb8b6.jpg

    Verdeel de abrikozenconfituur met de onderkant van een lepel over het deeg, blijf 1 cm van de rand.

  4. 44576d6097a9d4681e9ddf1eaf89993004872acaca72a322d12c20560b1078aa.jpg

    Rol de rest van het bladerdeeg tot een vierkant en snij dunne repen met een pizzaroller.

  5. d1159d9ed44f59a650aa34c286fa89356e499c4b1f49791f4bdf94d0f00186c6.jpg 9cde882a0fce50ae874c85c1e5717787d76d54722640dd70cc7d5dd4603bf0dd.jpg 2ad20e2559732860036f1e8f170949d1cd021faf590f1187beca7c23e57f3b00.jpg

    Leg een reepje diagonaal, leg het volgende reepje diagonaal in de andere richting. Leg daarna twee reepjes evenwijdig langs elke kant van het eerste reepje. Herhaal tot de taartvorm volledig bedekt is. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.

  6. Laat 30 min rusten.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 20 min.

  9. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in 9 vierkanten.