Carré confituur
Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rol 1/2 bladerdeeg met een deegrol uit tot een vierkant van 30 op 30 cm.
-
Leg het vel op een ovenplaat met bakpapier eronder. Prik het deeg in met een vork, blijf 1 cm van de rand.
-
Verdeel de abrikozenconfituur met de onderkant van een lepel over het deeg, blijf 1 cm van de rand.
-
Rol de rest van het bladerdeeg tot een vierkant en snij dunne repen met een pizzaroller.
-
Leg een reepje diagonaal, leg het volgende reepje diagonaal in de andere richting. Leg daarna twee reepjes evenwijdig langs elke kant van het eerste reepje. Herhaal tot de taartvorm volledig bedekt is. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
-
Laat 30 min rusten.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 20 min.
-
Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in 9 vierkanten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders