Champignonhoedjes met kwartelei en tomatenjam

Champignonhoedjes met kwartelei en tomatenjam

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomatenjam: snij de tomaten in kleine stukken. Pel het teentje look en snipper fijn. Giet een bodempje olijfolie in een klein potje en warm de olie. Voeg de tomatenstukjes, de looksnippers en een snuifje suiker toe. Zet op een hoog vuur en laat het vocht verdampen. Giet door een fijne zeef en duw alle vruchtvlees erdoor. Kruid met peper en zout.

  2. Reinig de champignons en verwijder de steeltjes. Bak de champignons aan alle zijden in een klontje boter. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag. Breek de kwarteleitjes heel voorzichtig open. Dit gaat het best met de punt van een aardappelmesje. Laat het eitje voorzichtig uit de schelp glijden in de warme pan. Zet de pan op een laag vuur tot alle eitjes in de pan gegleden zijn. Let op dat de dooier niet kapot gestoken is. Kruid de kwarteleitjes met peper en zout en laat het eiwit stollen.

  4. Laat de gebakken spiegeleitjes uit de pan op een plank glijden en steek rond de dooier de eitjes uit met een kleine uitsteekring (moet de grootte van de champignons benaderen).

  5. Giet in elk schaaltje een bodempje tomatenjam. Schik hierop de champignonhoedjes met een beetje extra tomatenjam en tenslotte het kwarteleitje.