Chicken Inasal

6Wild/Gevogelte120minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg kipfilet
  • 30 g gember
  • 3 teentjes look
  • 2 citroengrasstengels
  • 1 kl zout
  • ¼ kl paprikapoeder
  • 1 kl bruine suiker
  • 125 ml ciderazijn
  • 200 ml Sprite
  • 4 limoenen
  • 8 el Spar boter
  • ¼ kl gerookt paprikapoeder
  • pindasaus
  • sweet chilisaus
Recept
  1. Snij elke kipfilet in 4 of 5 delen van gelijke dikte.
  2. Rub: pel de look en schil de gember. Snij in kleinere stukken. Mix gember, look en citroengras fijn met een blender of keukenrobot. Voeg het zout, het paprikapoeder en de bruine suiker toe en vermeng.
  3. Wrijf de stukken kip in met de rub. Laat het minstens 1 u rusten in de koelkast.
  4. Marinade: overgiet de kip nu met azijn, Sprite, limoensap (1 limoen) en wat limoenzeste. Laat minstens 1 u 30 min rusten.
  5. Spies de stukken kip op satéstokjes.
  6. Gril de satés 2 à 3 min aan elke zijde in een hete (grill)pan.
  7. Verwarm je oven voor op 180°C.
  8. Smelt de boter en meng het zout, gerookt paprikapoeder en limoensap (1 limoen) erdoor.
  9. Strijk de kipsatés in met dit mengsel en bak gedurende ± 7 min in de voorverwarmde oven.
  10. Serveer met pindasaus of bv. sweet chilisaus. Snij 2 limoenen in partjes en serveer erbij.
< naar recepten