Chocoladebom

Chocoladebom

Allergenen

Gluten , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 2. Genoise: zeef de bloem met 25 g cacaopoeder. Doe 125 g suiker en eieren in een grote pot en zet die au bain-marie op het vuur. Klop tot je een luchtig mengsel bekomt, deze massa moet ongeveer 3 keer meer volume hebben dan bij het begin. Haal het mengsel van het vuur en blijf kloppen tot het afgekoeld is. Je kan dit best in een keukenrobot doen. Het mengsel zal als een dik lint van de klopper lopen. Roer de gezeefde cacaobloem door het mengsel en meng voorzichtig, zo niet zal het mengsel inzakken en krijg je geen luchtige biscuit. Giet het mengsel in een ingevette springvorm.

 3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C en bak gedurende ± 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.

 4. Chocovulling: verwarm de melk met 1,25 dl room en 50 g suiker. Los hierin 100 g cacaopoeder op. Laat op een zacht vuur opwarmen.

 5. Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit.

 6. Haal de warme melk van het vuur en los de geweekte gelatineblaadjes erin op. Laat het mengsel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

 7. Klop ondertussen 4 dl room op tot yoghurtdikte.

 8. Voeg de opgeklopte room toe aan het afgekoelde melkmengsel.

 9. Snij de afgekoelde genoise in 2 plakken. Steek de onderste plak in de springvorm en strijk hem rijkelijk in met Grand Marnier.

 10. Giet de chocovulling in de springvorm. Bedek met de 2de plak genoise.

 11. Zet in de koelkast en laat opstijven. Als het snel moet gaan, kan je ze ook in de diepvries steken.

 12. Afwerking: leg het blokje marsepein tussen 2 vellen plasticfolie en rol plat met een deegrol. Rol uit tot je een ronde bekomt met dezelfde diameter als de taart.

 13. Chocoladerug: snij repen van 7 à 8 cm hoogte uit bakpapier. Smelt de pure en witte chocolade in afzonderlijke kommen. Bestrijk de stroken bakpapier dun met de witte en pure chocolade en laat opstijven.

 14. Haal de taart uit de koeling en bedek bovenaan met de marsepein. Duw de chocoladebanden voorzichtig tegen de rand en zet opnieuw in de koeling.

 15. Eenmaal de chocolade is opgesteven, haal uit de koeling en verwijder het bakpapier voorzichtig. Bestrooi de taart met bloemsuiker en cacaopoeder.