Chłodnik (= koude bietensoep)

Chłodnik (= koude bietensoep)

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snij ze middendoor.

  2. Snij de bietjes in blokjes en de komkommer in dunne plakjes.

  3. Meng in een pan of kom de afgekoelde groentebouillon (*) met de karnemelk.

  4. Voeg de bietjes toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Breng pittig op smaak met peper en zout.

  5. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast, zodat de soep door en door koud wordt.

  6. Voeg, als de soep is afgekoeld, dunne komkommerplakjes toe.

  7. Serveer de koude soep met peterselie, bieslook of dille en een half hardgekookt ei.(*) Het is belangrijk dat de bouillon ontvet is, anders drijven er gestolde vetoogjes op de soep.