Cipolle ripiene (gevulde uien)

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hak de walnoten fijn.
-
Pel de uien. Snij het kapje (± 1 cm) van de witte uien en snipper het fijn voor de tomatensalade.
-
Kook de volledige uien 10 à 15 min in gezouten water tot ze gaar zijn. Laat afkoelen. Hol ze voorzichtig uit, laat de buitenste 2 lagen intact. Hak het hart van de ui fijn.
-
Week het brood in de melk.
-
Pel de look en pers fijn. Snipper de mortadella fijn. Rits de blaadjes van de oregano en rozemarijn en hak fijn.
-
Meng de gehakte gegaarde ui, het gehakt, de mortadella, ricotta, pecorino, het uitgeknepen brood, eigeel, de gehakte walnoten, gesnipperde kruiden en look in een kom. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vul de uien met het mengsel en zet in een ovenschaal. Bestrooi met paneermeel, leg de trosjes kerstomaten tussen de uien en besprenkel met olijfolie. Bak 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Verwarm de focaccia’s zoals aangegeven op de verpakking.
-
Snipper de basilicum fijn.
-
Snij de tomaten in fijne stukken en meng met de gesnipperde rauwe ui, basilicum, olijfolie en 1 kl balsamicoazijn / 3 tomaten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de gevulde uien met focaccia en de frisse tomatensalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders