Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de walnoten fijn.

  2. Pel de uien. Snij het kapje (± 1 cm) van de witte uien en snipper het fijn voor de tomatensalade.

  3. Kook de volledige uien 10 à 15 min in gezouten water tot ze gaar zijn. Laat afkoelen. Hol ze voorzichtig uit, laat de buitenste 2 lagen intact. Hak het hart van de ui fijn.

  4. Week het brood in de melk.

  5. Pel de look en pers fijn. Snipper de mortadella fijn. Rits de blaadjes van de oregano en rozemarijn en hak fijn.

  6. Meng de gehakte gegaarde ui, het gehakt, de mortadella, ricotta, pecorino, het uitgeknepen brood, eigeel, de gehakte walnoten, gesnipperde kruiden en look in een kom. Kruid met peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Vul de uien met het mengsel en zet in een ovenschaal. Bestrooi met paneermeel, leg de trosjes kerstomaten tussen de uien en besprenkel met olijfolie. Bak 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  9. Verwarm de focaccia’s zoals aangegeven op de verpakking.

  10. Snipper de basilicum fijn.

  11. Snij de tomaten in fijne stukken en meng met de gesnipperde rauwe ui, basilicum, olijfolie en 1 kl balsamicoazijn / 3 tomaten. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Serveer de gevulde uien met focaccia en de frisse tomatensalade.