Cookies met witte chocolade en pijnboompitten

694a1182d308a69e9c39aff92f7689802b0cbb0226119eeffa7b2a2dce42b1ab.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de chocolade grof.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  3. Klop de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.

  4. Voeg de losgeklopte eieren, de citroenzeste, de gezeefde bloem, het zout en de gehakte chocolade toe. Meng er als laatste ook de pijnboompitten onder.

  5. Vorm van het deeg 2 worsten die in bakpapier gerold zijn. Leg ze een uurtje in de diepvries.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  7. Haal het deeg uit de diepvries en snij in plakjes. Leg de plakjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk met de palm van je hand een beetje plat.

  8. Bak de koekjes gedurende 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.