Couscous met zalm en gegrilde wortel, rode ui en hummus

2Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 150 g couscous
  • 3 wortels
  • 6 radijsjes
  • 2 kleine rode uien
  • 8 snijbonen
  • 10 prinsessenbonen
  • 1 citroen
  • komijnpoeder
  • verse koriander
  • 4 eetlepels Spar Griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 g Spar cashewnoten
  • 75 g kikkererwten
  • 10 eetlepels water
  • 1 ½ eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
Recept

1. Hummus: week de cashewnoten minimaal 2 uur van tevoren in ruim water. Giet af en doe ze samen met de uitgelekte kikkererwten en de overige ingrediënten voor de hummus in de blender. Mix tot een gladde crème. Proef en voeg eventueel peper en zout toe. Werk af met wat olijfolie en komijnpoeder.
2. Verwarm de oven op 200°C.
3. Snij de rode ui in 4, de radijs in 2. Leg de wortels, de ui en de radijsjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en komijnpoeder. Gril ze ± 30 minuten in de oven.
4. Maak de bonen schoon. Kook een pot met water en voeg wat zout toe. Laat de boontjes ongeveer 2 à 3 minuten koken tot ze al dente zijn. Giet af en koel in ijskoud water.
5. Meng de Griekse yoghurt met de fijngesnipperde look en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
6. Meng 1 eetlepel olijfolie door de couscous en giet de juiste hoeveelheid water erover zoals beschreven op de verpakking. Laat intrekken en maak nadien los met een vork.
7. Bak de zalm aan in een weinig olijfolie op een hoog vuur en gaar verder in de oven.
8. Verdeel de couscous over de borden en versier met de gegrilde groenten, yoghurtsaus, hummus en koriander.

Tip: in plaats van tahin gebruikten we sesamolie voor de hummus. Je kan tahin ook vervangen door pindakaas.

< naar recepten